1

Тема: ФРАНЦУЗ ОМЛЕТИ

Даярдоо ыкмасы:

ФРАНЦУЗ ОМЛЕТИ

1. Алгач жандоону жууп, туурап, туздуу сууга 1-2 мүнөт кайнатып алабыз. Сарымсакты, кызыл калемпирди майда туурайбыз. Жандоонун ордуна гүлдүү капустаны, брокколини колдонсоңуз да болот. Буларды да сууга бир кайнатып алуу керек.
2. Жумуртканы чагып аябай аралаштырабыз да, сүргүчтөн өткөрүлгөн сырды кошобуз. Табага майды куюп, жашылчалардын баарын салып 1-2 жолу аралаштырып, үстүнө жумуртканы куюп, жай отто 5 мүнөттөй демдеп коёбуз.

ФРАНЦУЗ ОМЛЕТИ

Бул маселе боюнча тасма үчүн:

2

Re: ФРАНЦУЗ ОМЛЕТИ

Керектелүүчү азыктар:
Жумуртка – 3 даана
Жандоо – 1 тутам
Сарымсак – 1 тишче
Кызыл болгар калемпири – 1 даана
Тоголок көк буурчак – 3 аш кашык
Сыр – 2 аш кашык
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Татымына жараша туз, кара мурч