1

Тема: ЧЕЧЕВИЦА, НОКОТ ШОРПОСУ

Даярдоо ыкмасы:

ЧЕЧЕВИЦА, НОКОТ ШОРПОСУ

1. Пияз менен сарымсакты майда, сабизди болсо төрт чарчы түрүндө туурап, майга кууруйсуз.
2. Кайнап жаткан сууга чечевицаны, нокотту, тууралган помидорду жана куурулган пияз менен сабизди салабыз. Татымына жараша туз, кара мурч кошуп 15 мүнөт кайнатабыз. Тамагыбыз даяр! Чечевица, төө буурчак, нокотту колуңуз бош кезде бышырып, муздаткычтын тоңдургуч бөлүгүнө сактап койсоңуз болот.
3. Дасторконго берерде үстүнө майда тууралган ашкөктөн салабыз.

ЧЕЧЕВИЦА, НОКОТ ШОРПОСУ

Бул маселе боюнча тасма үчүн:

2

Re: ЧЕЧЕВИЦА, НОКОТ ШОРПОСУ

Керектелүүчү азыктар:
Сууга бышырылган чечевица – 1 стакан
Сууга бышырылган нокот – 1 стакан
Помидор – 2 даана
Пияз – 1 баш
Сабиз – 1 даана
Сарымсак – 2 тишче
Ашкөк – 1 тутам
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык

3

Re: ЧЕЧЕВИЦА, НОКОТ ШОРПОСУ

Мен 1 айдан бери күнүнө 2 литрден суу ичип жатам, өзүмдү сонун сезип калдым. Терим жылмакай тартып.