1

Тема: Манты

Торттарға Manta дайындауға қалай

Манты

Манты дайындау рецепт:

Сиыр еті мен майын еттартқыштан өткізіп аламыз. Пиязымызды майдалап турап етке қосып тұз, бұрыштарды сеуіп, жақсылап араластырып қоямыз. Қамырымызды дайындау үшін суға жұмыртқамызды жарып, тұз салып жақсылап қамыр илейміз.

Мантаваркамыздың астынғы табағына су құйып пешке қоямыз. Енді қамырымызды жайып, формасын келтіріп кесіп, дөңгелектеп немесе төртбұрыштап кесуге де болады. Дайын қамырларымызға салмасын салып мантымызды бүгеміз. Манты табаларын майлап мантыларымызды саламыз да бетін майлауды ұмытпаңыз. Мантымызды отқа қоямыз. Дайын мантымызды алып ,тарелкаға салып аскөкпен сәндеп дастарханға қоямыз.

Манты

Бул маселе боюнча тасма үчүн:

2

Re: Манты

Құрамы:
Салмасына:
сиыр немесе қой еті
қой майы
пияз
Қара бұрыш, қызыл бұрыш, тұз

3

Re: Манты

Қамырына:
1 дана жұмыртқа
ұн
жарты стакан су
1 ас қасық тұз