1

Тема: Ұлттық тағам наурыз көже

Ұлттық taғam Наурыз kөzhe дайындауға қалай

Ұлттық тағам наурыз көже

Наурыз көже дайындау әдісі:

Етті жуып, қазанға суға саламыз. Су бір қайнағанда көбігін алып, тұздаймыз. Ет піскенше отын басып қоямыз. Күріш, бидай, жарма кеспе салып , пісіреміз. Барлығы піскен соң айранды құйып жақсылап араластырамыз.

Ұлттық тағам наурыз көже

Бул маселе боюнча тасма үчүн:

2

Re: Ұлттық тағам наурыз көже

Наурыз көже құрамы:

0,5 кг жылқы еті
100гр қазы
0,5кг қой еті
2,5лит су
100 грамм бидай
100 грамм күріш
100 грамм жарма
кеспе
тұз;
айран-1 стақан;
құрт

Кілтсөздері:наурыз көже, тағам